Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπουργός  Νίκος Σηφουνάκης, συμμετείχε χθες στην συνάντηση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τ.Ε.Ε. και προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλοι οι Έλληνες πολίτες, δέχονται την πιο σκληρή και αντικοινωνική επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Αφού με την απόκρυψη της αλήθειας - όπως τα τρία περιβόητα προεκλογικά  «δεν» του κ. Καραμανλή - ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε από τα ψεύτικα λόγια των μπαλκονιών και τώρα καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό μιας δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Γυναίκες, μεσήλικες, αλλά ακόμα και εργαζόμενοι που είναι κοντά στην σύνταξη είναι τα μεγάλα θύματα της αντικοινωνικής – αντιασφαλιστικής πολιτικής της Συντηρητικής Κυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ δίνει την μάχη και μέσα στη Βουλή και μαζί με τον Λαό που διαδηλώνει, για να μην περάσουν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης.
Όλοι οι κοινωνικοί φορείς ζητούν απόσυρση του Νομοσχεδίου. Δεσμευόμαστε για κατάργηση των ρυθμίσεών του, όταν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την διακυβέρνηση.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να παίζει με τις τύχες και τις ζωές εκατομμυρίων ασφαλισμένων και των οικογενειών τους.
Έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε και στην Βουλή και σε δημόσιες συζητήσεις τις θέσεις και τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό. Αντίθετα η Κυβέρνηση έπαιζε μέχρι πρόσφατα κρυφτούλι, έλεγε ανακρίβειες στον Ελληνικό λαό και του επεφύλασσε όπως φαίνεται και από το Νομοσχέδιο, δραματικές περικοπές συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας και χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».